Prekinuti protesti radnika IMR

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuti protesti radnika IMR

Poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u Industriji motora "Rakovica" (IMR) Pravoslav Brkić je izjavio je danas da su privremeno zamrznuti protesti radnika tog preduzeća, započeti 27. maja blokadom saobaćaja ispred fabrike.

"Nakon razgovora u Ministarstvu privrede sa predstavnicima poljskog URSUS-a, sa kojom već sarađujemo i imamo dogovorene poslove, odlučili smo da privremeno zamrznemo proteste, dok se ne vidi šta će ta firma ponuditi u planu strateškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partnerstva sa IMR", rekao je Brkić.

On je istakao da je IMR, koji zapošljava oko 500 radnika, u predstečajnom postupku, jer nije u grupi preduzeća koja su do godinu dana zaštićena od naplate poverilaca.

Po njegovm rečima, u slučaju da plan URSUS-a bude prihvatljiv za Ministarsto privrede, IMR bi izbegao stečaj i nastavio bi normalno poslovanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.