Pred žirijem više od 200 preduzeća

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred žirijem više od 200 preduzeća

BEOGRAD - Sastankom stručnog žirija juče je počeo izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2011. godinu, koji Banka Inteza i „Blic” organizuju petu godinu za redom. Članovi žirija predložili su više od 200 firmi iz sektora malih i srednjih preduzeća.

Stručni žiri će se rukovoditi sledećim kriterijumima: profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj novozaposlenih u ovoj godini, te asortiman novoplasiranih proizvoda, uvođenje tehnoloških >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << inovacija, orijentacija ka zaštiti okoline i doprinos lokalnoj zajednici.

Tek kada se ustanovi da poslovanje preduzeća tokom 2011. godine ispunjava sve navedene kriterijume, pristupa se odabiru 50 najboljih. Tokom januara „Blic" će radnim danima predstavljati kandidate koji do kraja akcije ravnopravno konkurišu za izbor najboljeg.

Redosled objavljivanja imena i opis rada preduzeća neće biti odraz bilo kakvog rangiranja. Potom će u drugoj polovini januara 2011. kada završimo sa predstavljanjem firmi, žiri odlučiti i o 10 najboljih, s kojima će naknadno kontaktirati, posetiti ih i na kraju preduzetnike pozvati na završno predstavljanje, kada će i odlučiti o pobedniku. Ime pobednika saopštićemo na svečanosti proglašenja i uručenja nagrade, planiranoj za početak 2012. godine.

Najbolji preduzetnik dobiće nagradu od 30.000 evra koju će dodeliti Banka Inteza.

Č l a n o v i ž i r i j a

- Božidar Laganin, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA)

- Marko Kapelini, zamenik predsednika IO Banke Inteze

- Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja

- Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje

- Miodrag Đidić, državni sekretar u Ministarstvu finansija

- Aleksandar Gračanac, Privredna komora Srbije

- Suzana Lakić, novinar, „Blic"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pred žirijem više od 200 preduzeća

Izvor: Capital.ba, 19.Nov.2011

BEOGRAD, Sastankom stručnog žirija juče je počeo izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2011. godinu, koji Banka Inteza i „Blic” organizuju petu godinu za redom. Članovi žirija predložili su više ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.