Pred Vladom uskoro informacija sa prijedlogom mjera za »Kosmos«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Vladom uskoro informacija sa prijedlogom mjera za »Kosmos«

BANJALUKA - Komisija za utvrđivanje stanja u privrednom društvu "Kosmos" Banjaluka intenzivno radi na analizi stanja i pregledu dokumentacije, kao i pripremi informacije sa prijedlogom mjera, koja će uskoro biti dostavljena Vladi Republike Srpske na razmatranje.

Iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske saopšteno je da je Komisija u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima Sindikata i uprave preduzeća, radi definisanja što kvalitetnijih mjera i rješenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja će omogućiti nastavak rada "Kosmosa".

Željko Nikolić, predsjednik Sindikalne organizacije banjalučkog preduzeća "Kosmos", koja djeluje u okviru Konfederacije sindikata Republike Srpske, rekao je ranije Srni da je oko 130 radnika ovog preduzeća danas obustavilo rad.

On je kao osnovni razlog za obustavu rada naveo to što radnicima još nije isplaćena decembarska plata iz 2013.

Mihajlo Zrnić, predsjednik većinske Sindikalne organizacije "Kosmosa", koja djeluje u sastavu Saveza sindikata Republike Srpske, rekao je da radnici, članovi ovog sindikata ne štrajkuju, niti će pribjeći obustavi rada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.