Pozitivna ekonomska kretanja u Srbiji

Izvor: Akter, 05.Avg.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna ekonomska kretanja u Srbiji

Međunarodni monetarni fond (MMF) konstatovaće pozitivna ekonomska kretanja u Srbiji i promeniti procenu rasta BDP na plus 0,5 odsto u 2015. godini

Fond je već promenio svoju prvobitnu prognozu od minus 0,5 na nula.

Kako podseća RTS, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno je predvideo da bi Srbija ove godine mogla da ostvari rast BDP između 0,5 i jedan odsto.

Tome u prilog idu kretanja u prvih sedam meseci. Deficit budžeta od početka godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zaključno sa julom, kreće se između 25 i 30 milijardi dinara.

To je četiri ili pet puta manje od ciljane vrednosti koju je podržao MMF i tri puta manje od nivoa kriterijuma iz Mastrihta.

U julu je, kako RTS saznaje u Ministarstvu finansija, zabeležen budžetski suficit od 2,2 milijarde dinara.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.