Povrtari: Udruživanjem protiv ucena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povrtari: Udruživanjem protiv ucena

Povrtarsku zadrugu "Seoska bašta" osnovalo je 15 proizvođača iz Gložana. Uglavnom uzgajaju luk, krompir i papriku baburu. Zadrugari su se već pokazali kao aktivni i uspešni proizvođači okupljeni oko Udruženja poljoprivrednika, kaže zadrugar Miroslav Kudron i dodaje da će udruženi lakše moći da plasiraju svoje proizvode.

"Ucenjuju nas nakupci sa cenom, stalno je spuštaju. Želimo da nas više niko ne ucenjuje i da ne zavisimo više samo od pijaca i veleprodaja", ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kudron.

Proizvodnja povrća zadruge "Seoska bašta" sa kooperantima, zasnovana je na oko 165 hektara. Na toj površini najviše proizvode krompir, luk i papriku. U skorije vreme planiraju i da izvoze svoje produkte.

"Najpre moramo kupiti hladnjaču, zatim nabaviti sve potrebne papire za izvoz, a to ćemo pokušati da uradimo do kraja godine. Takođe moramo i povećati našu proizvodnju zajedno sa kooperantima", navodi Kudron.

Članovima zadruge ,,Seoska bašta" novčanim sredstvima pomogla je i Opština Bački Petrovac, a planiraju da konkurišu i za prerađivačke kapacitete kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kako bi njihovi proizvodi imali veću dodatnu vrednost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.