Povezivanje staža u firmama u privatizaciji i stečaju

Izvor: Studio B, 02.Jul.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povezivanje staža u firmama u privatizaciji i stečaju

Radni staž će biti povezan svim radnicima preduzeća u privatizaciji, kao i firmi koje odlaze u stečaj, najavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Sertić je preneo da je u razgovorima između premijera Srbije Aleksandra Vučića i Mađarske Viktora Orbana jedna od tema bilo i podizanje zida na srpsko-mađarskoj granici, vezano za bezbednost.

Zid ne treba posmatrati kao prirodnu granicu, nego je važno kako da na regularnim prelazima bude na najbolji način >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << omogućen protok robe i ljudi, istakao je Sertić u Jutarnjem programu TV Pink.

Govoreći o sprečavanju ilegalnih ulazaka u Srbiju, Sertić je istakao da se uključila i EU i da je i policija Austrije, koja se graniči sa Mađarskom, zainteresovana da se onemogući talas migranata od juga ka Evropi i dodao da su sve službe za to spremne.

Sertić je, govoreći o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta, podsetio da su posle sastanka potpisana četiri sporazuma, od kojih je jedan vezan za rešavanje svih infrastrukturnih pitanja kako bi se uspostavio brži, kvalitetniji i efikasniji promet roba, usluga i ljudi između Srbije i Mađarske.

Ta pruga se može posmatrati kroz saradnju Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, rekao je Sertić i dodao da su studije urađene i da bi

16. i 17. jula trebalo da bude ekspertski sastanak na kome će biti postignut definitivni dogovor o modelu realizacije tog projekta.

Nevezano od dogovora sa Kinom i Mađarskom oko realizacije tog projekta, već je kroz kredit sa Rusijom obezbeđeno sređivanje pruge od Novog Sada do Pazove, najavio je Sertić.

"Nevezano od svih poslova koje radimo u nekom širem multilateralnom obliku počećemo realizaciju do kraja godine obnove pruge", najavio je Sertić.

Sertić je precizirao da su mađarske investicije u prethodnih nekoliko godina iznosile oko 400 miliona evra i da je u Srbiju ušlo sedam velikih kompanija. "Imamo gotovo 900 kompanija, pre svega iz Vojvodine, koje sarađuju aktivno ili imaju učešće mađarskih privrednika", rekao je Sertić i dodao "nama je interes da taj model proširimo i na drugi deo Srbije".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povezivanje staža u firmama u privatizaciji i stečaju

Izvor: Kamatica.com, 02.Jul.2015

Radni staž će biti povezan svim radnicima preduzeća u privatizaciji, kao i firmi koje odlaze u stečaj, najavio je danas ministar privrede Željko Sertić...Govoreći o regulisanju radnog staža za radnike firmi koje su otišle u stečaj, Sertić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da se taj novac...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.