Poslanici: Očekuje se i pad cene kukuruza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici: Očekuje se i pad cene kukuruza

Na današnjoj sednici Odbora za poljoprivredu skupštine Srbije razmatrano je trenutno stanje useva, problemi u otkupu i skladištenju pšenice, ali i smernice za plaćanje pšenice na bazi kvaliteta.

Kao zaključak navedeno je da se omogući finansiranje rada Kompenzacionog fonda, zatim da se nastavi subvencionisanje skladišnine i pomogne izgradnja skladišta porodičnim gazdinstvima i zadrugama, da država razbije monopol.

Jedan od zaključaka je i da se neutrošeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznos sredstava u Ministarstvu poljoprivrede iskoristi za otkup kukuruza u predstojećoj berbi, jer se očekuje pad cene zbog najave velikih prinosa.

Bilo je reči i o tome da je potrebna izmena Strategije razvoja poljoprivrede, kao i rešavanje problema oko odjave grla goveda koji nastaju uglavnom zbog tehničkih problema na terenu, pa poljoprivrednici neretko budu žrtve i njihovo gazdinstvo odlazi u pasivni status.

Takođe, na odboru je upućen predlog Ministarstvu poljoprivrede da se subvencije za nabavku mehanizacije ne uplaćuju kao refundacija nego kao učešće, ali i da se sredstva namenjena za IPARD fondove usmere za saniranje štete od posledica nodularnog dermatitisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.