Porez ne stiže ali mora da se plati

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porez ne stiže ali mora da se plati

Rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu za tekuću godinu kasni. Ipak, građani moraju da plate svoje obaveze ali bez kamate.

Razlog je, objašnjavaju za B92, izmena zona za oporezivanje koja je i dovela do kašnjenja. Dodate su dve nove zone i zato su se u softveru menjale adrese.

“Poreski obveznici su obavezni da plaćaju porez do iznosa koji se nalazi na rešenju iz prošle godine. To se plaća do 15. februara . Ovog puta se desilo da neki nisu dobili zaduženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 15. maja kada je došla akontacija ali oni neće plaćati kamatu na razliku novog rešenja i akontacione uplate” objašnjava Slobodan Milosavljević iz uprave za finansije grada Beograda.

Do 11. juna sva rešenja trebalo bi da stignu na adrese poreskih obveznika. U roku od 15 dana od dobijanja rešenja poreski obveznici moraju da uplate razliku sume između iznosa na pristigloj uplatnici i već uplaćenog novca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.