Popović u Nišu: Start ap centar do septembra

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović u Nišu: Start ap centar do septembra

Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je danas nenajavljeno obišao radove na izgradnji start ap centra na Elektronskom fakultetu.

- Radovi teku odlično, iako je sezona godišnjih odmora i velike vrućine. Radnici rade odlično i ono što su obećali predsednik Aleksandar Vučić i predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade Ana Brnabić da će start ap centar biti spreman za septembar, to će biti i ispunjeno - rekao je Popović.

Minsitar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su radovi pri samom kraju i da će Centar u okviru Elektronskog fakulteta vrlo brzo otvoriti vrata za prve mlade inženjere koji žele da započnu svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Centar će se, precizirao je, prostirati na 650 kvadrata i u njemu će biti smeštene startap kompanije i biće uređen po najvišim svetskim standardima.

On je naznačio da je taj Centar izvanredna prilika za mlade Nišlije i one iz okoline da u najboljim, svetskim uslovima mogu da pokažu svoje inženjerske i IT sposobnosti, jer će raditi u uslovima koji su na svetskom nivou, isti kao u Cirihu, Londonu, Beču...

- Siguran sam da će mladi biti ponosni na ovaj prostor koji će im omogućiti da ostanu u svom gradu i u njemu stvaraju svoju budućnost, a time i budućnost Niša i čitave Srbije - istakao je Popović, i naglasio da je ovo tek početak ulaganja Vlade Srbije u inovacije i tehnološki razvoj u Nišu.

On je poručio da je "otvaranje ovog startap centra velika šansa za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu".

- To je šansa da Niš nastavi svoju tradiciju grada koji je uvek bio poznat kao napredni centar inovacija i tehnologija ne samo u Srbiji, već i šire - kazao je Popović.

On je naveo da su Elektronski fakultet, Vlada Srbije i grad Niš učinili sve kako bi omogućili mladim Nišlijama da ostanu u svom gradu, a da najbolji kadrovi ne odlaze u druge zemlje.

- Siguran sam da će potencijal ovog Centra biti veliki za sve mlade inženjere, da pokažu svoje mogućnosti i da iskoriste svoje znanje na najbolji način za sebe, Niš i Srbiju - naveo je Popović, koji je radove obišao zajedno sa dekanom Elektronskog fakulteta u Nišu Draganom Jankovićem.

Janković je takođe naveo da je važno što će radovi na izgradnji Centra za inovaciono preduzetništvo i Studentskog kreativnog centra na tom fakultetu biti završeni u roku.

Sa početkom nove školske godine, dodao je, postojaće prostor koji neće biti namenjen samo studentima Elektronskog fakulteta, već studentima svih fakulteta, svršenim inženjerima i svršenim niškim srednjoškolcima.

- Od 1. septembra će ovo biti mesto okupljanja najtalentovanijih, onih koji su spremni da ulože svoj rad, trud i znanje u pravcu razvoja novih kompanija u Nišu i nadamo se da će razloga za odlazak iz Niša i Srbije biti mnogo manje od 1. septembra - rekao je Janković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Start ap centar u Nišu do septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2017

Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je danas nenajavljeno obišao radove na izgradnji start ap centra na Elektronskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Radovi na izgradnji centra za startapove u Nišu biće završeni na vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2017

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da će radovi na izgradnji centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu biti završeni na vreme i da će on biti otvoren u septembru...Centar će biti izgrađen u okviru Elektronskog fakulteta na 650 kvadratnih metara...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.