Podrška budućim preduzetnicima

Izvor: RTS, 30.Mar.2017, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška budućim preduzetnicima

Pomoćnica ministra za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo Katarina Obradović Jovanović kaže za RTS da je želja Ministarstva privrede da preduzetnici znaju šta mogu očekivati od države kada je reč o podršci.
Katarina Obradović Jovanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da su svi programi podrške preduzetnicima koji su započeti prošle godine nastavljeni i u ovoj godini. Ukazala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i na poseban program namenjen inovativnim startap projektima.

Pomoćnica ministra je rekla da je interesovanje za programe podrške veliko.
Kako je istakla, biraju se održivi projekti, jer nikome nije u interesu da neki biznis nema perspektivu.
Preduzetnici imaju različite ideje. Reč je o proizvodnim pogonima, mehaničarskim radnjama, stomatološkim uslugama...
Svi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu "Godina preduzetništva".
Katarina Obradović Jovanović je rekla da je razvojni program namenjen najboljim preduzećima i da je njegov cilj podsticanje investicija. Skrenula je pažnju i na program namenjen samo ulaganju u opremu.
Najavila je i da od ovog meseca kreće namenska kontrola startap kredita.
Planovi za podsticaj preduzetništva, započeti u 2016, nastavljeni su i u ovoj godini. Plan je da preduzetništvu bude posvećena čitava decenija. S jedne strane tog projekta je država s podsticajima i programima, a s druge su aktivni i budući privrednici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.