Podravka zbog sumnje na samonelu povlači Vegetu iz tri države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka zbog sumnje na samonelu povlači Vegetu iz tri države

Hrvatska prehrambena industrija Podravka povlači sa tržišta Austrije, Slovačke i Nemačke određene serije začina Vegeta zbog sumnje na salmonelu, saopšteno je iz te kompanije.

Savezni ured za sigurnost hrane nemačke Vlade objavio je pre dva dana da se opozivaju pakovanja Vegete od 250 grama s rokom upotrebe do 3. maja 2017. godine, 8. marta 2017 i 9. marta 2017. godine, kao i pakovanja od 500 grama, s rokom upotrebe od 8, 9, 10. i 12. marta 2017. godine.

"Sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kvalitet naših proizvoda su nam na prvom mestu. Prilikom rutinskog uzimanja uzoraka Vegete u pojedinačnim slučajevima izolovani su mogući tragovi salmonele. Stoga, iz preventivnih razloga, povlačimo navedene proizvode", poručila je Podravka u dopisu nemačkim nadležnim službama.

Kako prenose nemački mediji, Podravka je zamolila kupce da ne konzumiraju navedene proizvode kako bi izbegli potencijalni zdravstveni rizik i poručola im da Vegetu mogu vratiti i bez računa.

Austrijska Bila takođe je objavila da zbog salmonele povlači Vegetu iz preventivnih razloga.

Na stranicama billa.at objavljeno je da je Podravka pozvala na opoziv Vegete u pakovanju od 250 grama, čiji je rok trajanja do 8. marta 2017. godine, prenosi portal Seebiz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.