Podravka većinski vlasnik Žita

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka većinski vlasnik Žita

Podravka je u Ljubljani sklopila je ugovor o kupovini 51,55 odsto deonica ljubljanskog Žita, po ceni od 180,1 evro po deonici, odnosno za 33,03 miliona evra.

Po završetku ove transakcije, hrvatska Grupa Podravka će se svrstati u sam vrh prehrambene industrije na tržištu Slovenije, sa ukupnim prihodom na godišnjem nivou od oko 900 miliona kuna (119 miliona evra), objavio je sajt poslovni.hr.

Ukupni konsolidovani godišnji prihod Grupe Podravka će nakon preuzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žita, iznositi oko 4,5 milijardi kuna (594 miliona evra).

"Akvizicijom Žita stvaramo novog prehrambenog lidera na tržištu Slovenije, sa značajnim potencijalom rasta na brojnim tržištima na kojima je Podravka prisutna", izjavio je predsednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

On je dodao da je akvizicija "snažan iskorak u internacionalizaciji poslovanja, pri cemu tržište Slovenije postaje jedno od Podravkinih najznačajnijih tržišta".

Transakcija će da otvori mogućnost prodaje proizvoda Žita kroz prodajno-distributivnu mrežu Podravke u više od 20 zemalja sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.