Počeo sajam poljoprivrede u Šapcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sajam poljoprivrede u Šapcu

Regionalni Sajam poljoprivrede u Šapcu, na kome se predstavlja 95 izlagača, otvoren je danas u sportskoj hali "Zorka".

Na dvodnevnoj manifestaciji izlagači će posetiocima ponuditi mehanizaciju, semensku robu, preparate za zaštitu bilja, stočnu hranu veterinarske preparate i opremu za navodnjavanje.

Sajam je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je naglasio da taj grad mora da se pozicionira kao poljoprivredni.

"Za razliku od drugih sajmova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji beleže i pad posetilaca i broja izlagača, ovaj sajam raste. Šabac je poljoprivredni kraj i tako ga moramo pozicionirati i time se ponositi. Imamo potencijal za bilo koju proizvodnju i nadam se da ćemo ove godine naći partnere za prodaju i ostvarivanje većeg profita", rekao je Zelenović.

Direktor šabačke Direkcije za poljoprivredu Vladimir Špegar naglasio je da je taj grad za dva puta povećao subvencije iz budžeta koje se daju proizvođačima.

"Nešto čime možemo da su pohvalimo su duplo veće subvencije i više programa u poljoprivredi koje grad pomaže. Novina u ovoj godini su planirani podsticaji za mala domaćinstva u formiranju pčelinjaka, uzgoju živine i gajenju cveća", rekao je Špegar.

Sajam u Šapcu održava se sedmi put a organizatori su Direkcija za poljoprivredu i RTV "AS", pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Ulaz na sajam je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.