Počelo prijavljivanje za 5. Letnju džez akademiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo prijavljivanje za 5. Letnju džez akademiju

Peta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund biće održana od 26. jula do 3. avgusta u Novom Sadu. Projekat se realizuje kao deo saradnje gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda, kroz zajedničke programe Kulturnog centra Novog Sada i džez umetnika iz Dortmunda koji su započeli pre 12 godina gostovanjem Big Band-a Jazz Akademie „Glenn Buschmann" na Novosadskom džez festivalu.

Osim u Kulturnom centru Novog Sada, deo programa Letnje džez akademije Novi Sad - Dortmund >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realizovaće se u saradnji sa Muzičkom školom "Isidor Bajić" i Akademijom umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Kao i do sada, u realizaciji Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund sarađivaćemo sa Muzičkom školom „Isidor Bajić". Deo Programa rada Letnje džez akademije biće realizovan i u prostoru Akademije umetnosti u Novom Sadu, i to onaj koji se odnosi na časove pevanja.

"Na samoj manifestaciji će nastupiti veliki broj mladih ljudi, čije će se muzičko znanje prezentovati našim građanima, ali i mnogobrojnim posetiocima iz inostranstva. Svake godine imamo veliki broj novih polaznika, a ono što ovu Akademiju čini posebnom jeste da polaznici potpuno besplatno dobijaju nova znanja u polju džez muzike", izjavila je na današnjoj konferenciji za medije Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa KCNS.

Ovogodišnjim učesnicima kurseve će držati eminentni profesori, koji su svoj kvalitet potvrdili na mnogobrojnim manifestacijma i gostovanjima širom Evrope, a novina koja je svakako obradovala polaznike jesu časovi pevanja koji se uvode od ove godine.

Polaznici će nova znanja sticati od saksofoniste Uve Plat, Klaus Heiman, truba, Roman Babik, klavir, Sithara Schimaniak, glas, Miroslav Karlović, bubnjevi, udaraljke, Vanja Kevrešan, gitara, Fedor Ruškuc, kontrabas, Igor Molnar, bas gitara i Nemanja Zlatarev, trombon.

"Gledamo da obuhvatimo sve što je potrebno mladim muzičarima, počevši od teorije pa sve do časova instrumenata. Učenici će biti podeljeni u grupe u zavisnosti od njihovog trenutnog nivoa, što znači da ćemo imati početne i napredne. Radi će se u dva termina, prvo prepodne, a nakon pauze , rad se nastavlja do večeri", rekao je Fedor Ruškuc, kontrabasista i jedan od ovogodišnjih profesora.

Prijavni formular za učešće na Letnjoj džez akademiji Novi Sad - Dortmund može se preuzeti ovde.

Popunjeni formular potrebno je posalati na mejl music@kcns.org.rs ili ga doneti lično u Kulturni centar Novog Sada.

Rok za prijavu je 24. jul.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.