Počeli radovi na montaži mosta na rijeci Drinjači

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na montaži mosta na rijeci Drinjači

ZVORNIK - Na rijeci Drinjači u Kušlatu počeli su završni radovi na montaži mosta koji spaja više od 30 domaćinstava u Mjesnoj zajednici Liješanj sa ostalim dijelovima opštine Zvornik.

Most, preko kojeg se odvija automobilski saobraćaj, dug je 37 metara i uništen je u majskim poplavama.

Svi građevinski radovi na postavljanju mosta finansiraju se iz budžeta opštine Zvornik, a montažu mosta vrše inžinjerske jedinice Oružanih snaga BiH, koje su prethodno vršile >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i demontažu dijela čelične konstrukcije ostalu nakon poplava.

Planirano je da most bude u funkciji u narednih pet dana, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik, rekao je da su majske poplave nanijele ogromnu štetu na području zvorničke opštine, te da će za saniranje posljedica biti potrebni vrijeme i novac.

"Tamo gdje smo mogli odmah smo djelovali, a prioriteti su nam bili uspostavljanje komunikacija na putevima koje su oštetili poplave i klizišta", rekao je Stevanović i dodao da je stavljanje u funkciju ovog mosta značajno za više od 30 domaćinstava u naselju Liješanj.

On je naveo da se nastavlja sanacija oštećenih puteva u skladu sa utvrđenim prioritetima i raspoloživim sredstvima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.