Po pravni savet u supermarket

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po pravni savet u supermarket

Britanska vlada je donela je zakon koji će stanovnicima Engleske omogućiti da pravne savete dobijaju i na drugim mestima poput banaka, ali i - supermarketa.

Uvođenje novog zakona predstavlja "prekretnicu" za pravnu industriju na Ostrvu.

Šta voze šefovi država (FOTO)

Evro - zgrada u plamenu bez izlaza

Škotska traži poseban internet domen

U vladi premijera Dejvida Kamerona tvrde da će novi zakon javnosti ponuditi veći izbor i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolju vrednost, piše BBC News.

Prema ranijem zakonu upravljanje i finansiranje pravnih kompanija bilo je ograničeno na same pravnike, a pravni saveti mogli su da se daju isključivo u njihovih kancelarijama.

Nova pravila će pravnicima omogućiti da pravne savete daju i ako su zaposleni u konsultantskim kompanijama, a moći će da budu smešteni u prostoru koji nisu striktno "pravni".

(B u s i n e s s.hr/S media foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.