Plate ispod 400 EUR, prošli bonusi i duple isplate

Izvor: B92, 24.Jun.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate ispod 400 EUR, prošli bonusi i duple isplate

Beograd -- Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u maju iznosila je 43.951 dinara i nominalno je manja za 10,8 odsto, a realno za 10,9 odsto nego u aprilu.

U poređenju sa majom prethodne godine, prosečna plata je nominalno veća za 0,1 odsto, a realno je manja za 0,6 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

"Pad zarada isplaćenih u maju, u odnosu na april 2016, rezultat je pre svega dinamike isplata, jer su krajem aprila zbog uskršnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prvomajskih praznika, isplaćene i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja. Pored toga, u aprilu je izvršena isplata bonusa za prvi kvartal 2016, što je uticalo na pad zarada isplaćenih u maju", naglašava se u saopštenju RZS-a.

Prosečna zarada sa porezima i doprinosima u maju ove godine iznosila je 60.520 dinara. U odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u aprilu 2016. godine, nominalno je manja za 10,3 odsto, a realno je manja za 10,4 odsto.

Prosečna neto zarada isplaćena u prvi pet meseci ove godine, u poredjenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom periodu prošle godine, nominalno je veća za 4,3 odsto, a realno je veća za 3,2 odsto, koliko je uvećana i prosečna bruto zarada.

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno se pohvalio činjenicom da su nam plate prešle 400 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.