Plan za Srbijagas na narednoj sednici Vlade

Izvor: Beta, 22.Dec.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan za Srbijagas na narednoj sednici Vlade

BEOGRAD, 22. decembra 2014. (Beta) - Vlada Srbije usvojiće na sledećoj sednici plan reorganizacije Srbijagasa, najavio je u ponedeljak ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je poslanicima u Skupštini Srbije rekao da će Srbijagas postati vertikalno integrisana kompanija sa vlasnički razdvojenim energetskim delatnostima, što će omogućiti efikasnije poslovanje.

Antić je rekao i da u budžetu za 2015. godinu nisu planirane garancije za dodatna zaduživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbijagasa za nove nabavke gasa.

Vlada Srbije, kako je objasnio, sa Medjunarodnim monetarnim fondom, preko Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), završava plan finansijske stabilizacije za EPS i finansijske konsolidacije za Srbijagas, koji treba da definišu principe po kojima će se ustanoviti novi načini funkcionsanja tih kompanija.

On je podsetio da je Vlada usvojila program reorganizacije EPS-a.

"U velikoj meri se menja ambijant u kojem je politika države bila da se socijalni mir i funkcionisanje preduzeća bazira na tome da se isporučuje gas koji se ne plaća", rekao je ministar rudarstva i energetike.

Antić je naglasio da u 2015. godini gas neće biti isporučivan kompanijma koje ne mogu da ga plate, ali i da Vlada radi na obezbedjivanju modela kako da te kompanije funkcionišu u tim uslovima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.