Petreus hoće posrnulog diva, akcije eksplodirale

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petreus hoće posrnulog diva, akcije eksplodirale

Tokio -- Akcije Takate eksplodirale su nakon vesti da američki investicioni fond KKR želi da preuzme kontrolu nad posrnulim proizvođačem automobilskih vazdušnih jastuka.

Akcije te kompanije skočile su danas 21,16 odsto na 458 jena (4,17 dolara) u današnjoj trgovini na Tokijskoj berzi.

Fond "Kolberg Kravis Roberts" (KKR) zainteresovan je da preuzme do 60 odsto vlasništva Takate od porodice koja je osnivač kompanije, objavio je vodeći japanski poslovni list Nikei, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prenosi agencija AFP.

Skandalom pogođena japanska firma saopštila je ranije ovog meseca da je zabeležila godišnji neto gubitak od 120 miliona dolara usled krize vezane za masovni opoziv njenih vazdušnih jastuka zbog defekta koji izaziva njihovu eksploziju, što se povezuje sa 13 smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama i Maleziji.

Američki regulatori za bezbednost drumskog saobraćaja naložili su Takati da povuče između 35 i 40 miliona vazdušnih jastuka instaliranih u američkim automobilima, u nastojanju da se izvrši zamena te opasne automobilske opreme koja prilikom naduvavanja može da eskplodira, podseća francuska agencija.

Investicioni fond KKR, čiji su se predstavnici ranije ovog meseca sastali sa mandatarom za sastav nove srpske vlade Aleksandrom Vučićem, zainteresovan je za otkup loših korporativnih zajmova banaka u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.