Petina zaposlenih u Beogradu radi na crno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petina zaposlenih u Beogradu radi na crno

Skoro 20 odsto zaposlenih kod 190 poslodavaca iz različitih delatnosti u Beogradu, koje su kontrolisali inspektori za rad, radili su na crno, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Kako se navodi, inspektor za rad su tokom kontrole u Beogradu otkrili da je od 829 radnika koje su zatekli kod poslodavaca, njih 163 radilo bez ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje.

Dodaje se da je inspekcija rada zbog utvrđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nepravilnosti donela ukupno 64 rešenja, od kojih je 58 u oblasti radnih odnosa,a šest u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Prilikom nadzora, kako se u saopštenju navodi, inspektori su otkrili i tri neregistrovana subjekta, do kojih su dva u delatnosti građevinarstva, a jedan u ugostiteljstvu, i doneli rešenja kojima su im naložili da odmah pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar i zabranili dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja propisanih uslova.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 42 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i dva zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.