Petarda Bajerna, prvi poraz Lajpciga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petarda" Bajerna, prvi poraz Lajpciga

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su danas na svom terenu Volfsburg sa 5:0, dok je Lajpcig na gostovanju protiv Ingoštata poražen s 0:1 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Bavarci su današnjom pobedom preuzeli prvo mesto na tabeli Bundeslige od Lajpciga koji je pretrpeo prvi poraz u sezoni. Bajern ima 32 boda, koliko i Lajpcig, ali uz bolju gol razliku, što im donosi lidersko mesto u šampionatu Nemačke.

Golove u pobedi Bajerna postigli su Arjen Roben u 18, Robert Levandovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 22. i 58, Tomas Miler u 76. i Daglas Kosta u 86. minutu.

Lajpcig je na gostovanju nadigrao do ovog kola poslednjeplasirani Ingolštat, ali nije uspeo da izbegne poraz.

Jedini gol za drugi trijumf Ingoštata u sezoni postigao je Rodžer u 12. minutu.

Lajpcig je u finišu utakmice pritiskao rivala, čak je imao i brojčanu prednost, pošto je Metju Leki dobio crveni karton, međutim, dosadašnji lider šampionata nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Fudbaleri Kelna i Borusije Dortmund igrali su nerešeno 1:1. Domaćin je do prednosti stigao u 28. minutu pogotkom Artjomsa Rudnevsa, da bi "milioneri" tek u 90. golom Marka Rojsa stigli do izjednačenja.

Keln je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Salih Ezčan u sudijskoj nadoknadi vremena dobio drugi žuti karton.

Borusija je ovim remijem zadržala šesto mesto na tabeli Bundeslige, pošto sada ima 25 bodova, dva više od sedmpolasiranog Kelna.

Frajburg je na svom terenu pobedio Darmštat s 1:0, a istim rezultatom je Hamburg bio bolji od Augsburga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.