Petar Matijević kupio Neobus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Matijević kupio "Neobus"

Novosadsku fabriku autobusa "Neobus" danas je na aukciji kupio Petar Matijević po ceni od 267 miliona dinara, odnosno njegovo preduzeće MPZ "Agrar". Kako kažu u toj firmi, planiraju da u toj fabrici proizvode traktore i druge poljoprivredne mašine, a u planu je nastavak proizvodnje autobusa.

"Neobus" je zbog loših poslovnih rezultata dospeo u stečaj 1999. godine. Dve godine kasnije, Agencija za privatizaciju Vlade Srbije raspisala je aukciju za prodaju te fabrike, a kupac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio MAGHRABI ALAA MOHAEDALI iz Saudijske Arabije. On je kupio 75 odsto akcija Neobusa, dok je ostatak raspoređen između Akcijskog fonda Republike Srbije i malih akcionara.

Iako je firma poslovala dobro 2012. godine, vlasnik je odlučio da više nije zainteresovan za poslovanje u Srbiji, pa "Neobus" odlazi u stečaj. Bankrot je proglašen u februaru ove godine, a procenjena vrednost tog preduzeća je blizu 6,8 miliona evra.

Do sada je fabrika "Neobus" dva puta bila na aukciji, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. A kada je ona i treći put zakazana, javila se samo jedna firma - MPZ "Agrar", čiji je vlasnik Petar Matijević. Početna cena na licitacija bila je nepunih 2 miliona evra, za koliko je Neobus i prodat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petar Matijević kupio "Neobus"

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2015

Fabriku autobusa "Neobus" danas je na aukciji kupio Petar Matijević po ceni od 267 miliona dinara, odnosno njegovo preduzeće MPZ "Agrar"...Kako kažu u toj firmi, planiraju da u toj fabrici proizvode traktore i druge poljoprivredne mašine, a u planu je nastavak proizvodnje autobusa..."Neobus" je zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.