Petaci dobijaju tri nova predmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petaci dobijaju tri nova predmeta

Od naredne školske godine učenici petog razreda imaće tri nova predmeta, a to si informatika i računarstvo, tehničko i tehnologije, i fizičko i zdravstveno vaspitanje.

Škole se pripremaju za uvođenje novog osavremenjenog nastavnog plana za drugi ciklus osnovnog obrazovanja koje bi trebalo da uvezivanjem znanja doprinese kvalitetu nastave.

Buduće petake u rasporedu časova u septembru dočekaće tri nova predmeta, koja su zapravo modifikacija postojećih. Informatika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postaje Informatika i računarstvo, predmet tehničko – tehnika i tehnologija, dopunjena sadržajima koja podstiču preduzetništvo, a fizičko postaje fizičko i zdravstveno vaspitanje. Škole se pripremaju za ove promene.

Dosadašnji način učenja bio je reproduktivan, a podrazumevao je obimno gradivo. Novi pristup, kako ističu u Ministarstvu prosvete, trebalo bi to da promeni bez dodatnog opterećenja učenika.

Osnovni cilj novog plana nastave je da postignuti rezultati na kraju školovanja budu proizvod onoga što su deca usvojila, ne prostom reprodukcijom već kroz uvezivanje i praktičnu primenu stečenih znanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.