Perišić: Grad nije bankomat

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić: Grad nije bankomat

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je Gradska toplana odbila raniju odluku Gradskog veća o fiksnoj ceni grejanja.

On ističe da to nije prvi put da to javno-komunalno preduzeća ne poštuje odluke gradskih organa.

Grad je tražio da fiksna cena grejanja bude 28,26 dok je Gradska toplana tražila 32,38 dinara ili da razliku u ceni, kako je rečeno, tom preduzeću nadoknadi grad.

Perišić je rekao novinarima "da grad nije bankomat" sa koga će svako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzimati koliko misli da mu treba novca i "da ta razlika i njena naplata može biti samo u njihovim snovima" misleći na menadzment Gradske toplane.

"Ja moram da vodim računa o opštem interesu, a oni misle samo na svoj interes", rekao je Perišić povodom nesporazuma sa Gradskom toplanom.

Perišić je rekao da mora biti jasno da tu razliku ne bi platio grad, već da je to novac građana.

On je rekao da će o svemu obavestiti Skupštinu grada koja je nadležna da se bavi pitanjem menadžmenta i Nadzornog odbora Gradske toplane.

Varijabilni deo za grejanje iznosiće 5,53 dinara po kilovatsatu i taj iznos nije bio sporan.

Gradsko veće je danas donelo odluku o naknadi koju će plaćati korisnici koji su tražili privremeno isključenje sa centralnog grejanja.

Taj nadoknada iznosiće 33 odsto od fiksne cene pomnožena kvadraturom stana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.