Paprene cene na pijacama: Kg 300 RSD, biće i više?

Izvor: B92, 23.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paprene cene na pijacama: Kg 300 RSD, biće i više?

Beograd -- Na prestoničkim pijacama za sada je u ponudi uvozna jagoda po ceni od oko 300 dinara po kg, a da li će biti domaće i hoće li poskupeti, prodavci još ne znaju.

“Zasad prodajem grčku, a krajem sledeće nedelje očekujemo da se pojavi domaća”, kaže jedan od prodavaca na vidikovačkoj pijaci, pišu Večernje novosti.

“Loše je vreme, ako je ne bude ili se pojavi u malim količinama, verovatno će poskupeti. Niko nije očekivao ovu zimu usred proleća”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objašnjava on.

Na ovoj tržnici u ponudi su crveni plodovi u gajbicama na nekoliko tezgi, po cenama od 280 do 300 dinara po kilogramu.

“Više volim naše domaće, jer su slađe i sočnije od onih iz inostranstva, iako su sitnije”, kaže Nada Milić kja je zagledala rumene plodove.

Niske temperature desetkovale su posebno ovo crveno voće, koje trenutno sazreva. Kako kažu stručnjaci, ukoliko se živa u termometru spusti ispod nule, jagoda će izmrznuti bez adekvatne zaštite.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.