Papiri koče Sogas u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papiri "koče" Sogas u Srbiji

BEOGRAD -

Javno preduzeće Srbijagas i ruski Sogas moraju da dopune dokumentaciju za izdavanje dozvole za rad za zajedničke osiguravajuće kompanije u Srbiji, kazali su agenciji Beta u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Kako su istakli u NBS, zahtev za izdavanje dozvole za rad osiguravajuće kompanije Sogas (Sogaz) u Srbiji dostavljen je 30. avgusta.

Narodna banka je nakon uvida u dokumentaciju utvrdila da je potrebno izvršiti određene ispravke i dopune i o tome obavestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podnosioce zahteva.

Po kompletiranju dokumentacije, Narodna banka Srbije će oceniti da li su ispunjeni uslovi za izdavanje dozvole i u roku od 60 dana odlučiti o zahtevu.

NBS je navela da su Srbijagas i ruski Sogas podneli zahtev za osnivanje zajedničke osiguravajuće kuće koja će se baviti neživotnim osiguranjem i za koju je neophodan minimalni osnivački kapital od 4,5 miliona evra.

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je u maju koncentraciju na tržištu koja će nastati zajedničkim ulaganjem Srbijagasa i ruskog Sogasa u osiguravajuću kompaniju u Srbiji, objavljeno je danas na sajtu Komisije www.kzk.org.rs.

Kako se navodi na sajtu, odluka o odobravanju koncentracije na srpskom tržištu doneta je u skraćenom postupku.

Prema ranijim informacijama iz Srbijagasa, osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biće šest miliona evra, od kojih će 2,9 miliona evra izdvojiti Srbijagas, a preostalih 3,1 milion ruska strana koja će biti vlasnik 51 odsto Sogasa.

Ruska osiguravajuća kompanija Sogas je ćerka-firma Gasproma.

Na srpskom tržištu trenutno posluje 27 društava za osiguranje, od kojih je 20 u većinskom stranom vlasništvu. Prema podacima NBS, ukupna premija društva za osiguranje u drugom kvartalu ove godine iznosila je 30,6 milijardi dinara odnosno 298 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.