Pančevački ratari: Rešavati stare probleme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevački ratari: Rešavati stare probleme

Udruženje poljoprivrednika "Pančevački ratari" danas je ocenilo da nova Vlada Srbije ne obećava da će rešavati brojne probleme u poljoprivredi.

"Pored promene ministra poljoprivrede nema najava rešenja za stare probleme u poljoprivredi, a novi problemi se otvaraju", navodi se u saopštenju tog udruženja.

Istaknuto je da novi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije stručnjak za agrar, zbog čega bi trebalo da u svom resoru formira agrarni savet.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Članovi "Pančevačkih ratara" su zalažu da se iz Ministarstva poljoprivrede izdvoji resor zaštite životne koji zahteva velika sredstva, a time se umanjuje agrarni budžet.

Udruženje podseća da je agrarni budžet za 2016. godinu 40,6 milijardi dinara, što je "15 milijardi manje od zakonskog minimuma koji je pet odsto od budžeta Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.