Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORESKA LUTRIJA U JANUARU I opštine mogu da dobiju nagradu ako su građani FISKALNE PATRIOTE

U velikoj nagradnoj igri prikupljanja fiskalnih računa, čije detalje je "Blic" pre tri dana ekskluzivno objavio, moći će da učestvuju i opštine i gradovi Srbije.

Kako saznajemo, prvih pet opština i gradova čiji su građani prikupili najviše fiskalnih računa, u odnosu na broj stanovnika, dobiće posebnu nagradu.

Podsetimo da ova nagradna igra države kreće početkom decembra i da su za građane obezbeđene brojne vredne nagrade - stan u Beogradu, "fijat 500L", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put u Diznilend, put u Pariz i Njujork, telefoni, televizori...

- Kako bi se dodatno probudio takmičarski duh i lokal-patriotizam kod građana, paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje za izbor "najpoštenijih" opština i gradova - kaže izvor "Blica" iz Vlade.

Ko sakupi najviše fiskalnih računa, dobija nagradu.

- To može biti wi-fi park ili obnova nekog drugog javnog dobra. Na ovaj način, učešćem u nagradnoj igri i prikupljanjem fiskalnih računa, građani se ne bore samo za sebe, već i za grad u kojem žive, što će biti dodatni motiv za sve učesnike - objašnjava naš sagovornik.

Inače, jedan ciklus nagradne igre trajaće mesec dana, s tim što se računi mogu prikupljati nekoliko meseci.

- Na osnovu iskustva sa nagradnom igrom i ostvarenih rezultata, u 2018. godini je moguće organizovati nove cikluse. Nagradna igra će doprineti da se građani zainteresuju i edukuju zašto je važno uzimati fiskalne račune - navodi izvor "Blica".

Pozvano više od 30 domaćih kompanija

U Palati Srbija se danas održava sednica koordinacionog tela zaduženog za suzbijanje sive ekonomije. Na njoj će biti predstavljena nacionalna kampanja za podizanje svesti građana o sivoj ekonomiji. Na sednicu je pozvano više od 30 domaćih kompanija koje će, pored stranih ambasada i firmi, takođe finansirati nagradnu igru.

Brnabić: Nagradna igra od januara

- Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će u januaru 2017. godine početi nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa u cilju borbe protiv sive ekonomije.

Ona je novinarima posle sednice Koorodinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije rekla da će do kraja novembra biti pripremljen plan kampanje i utvrđena pravila te igre.

Ana Brnabić je dodala da je radna grupa koju čine predstavnici Vlade Srbije, relevantnih institucija i privrede traga za naboljim modelom za tu nagradnu igru.

"Sada je nezahvalno spekulisati kakve će nagrade biti, ni kako će se raditi", rekla je ona.

Ministarka je najavila da će početkom decembra biti nacionalna konferencija na kojoj će biti predstavljen plan te nagradne igre i kampanja, a potom će početi promocija.

Po rečima Ane Brnabić, siva ekonomija čini 30 odsto BDP-a Srbije, a cilj je da do 2020. taj procenat bude smanjen na 26,5 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.