PLAN B ZA TELEKOM  Reforma, ako ne uspe prodaja

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAN B ZA TELEKOM Reforma, ako ne uspe prodaja

Ukoliko nijedna od šest pristiglih ponuda za Telekom, pored cene, ne sadrži prihvatljiv socijalni program i odgovarajuće investicije, kompanija se neće privatizovati.

U tom slučaju ići će se u proces restrukturiranja, saznaje „Blic” uoči današnjeg otvaranja ponuda. To podrazumeva i smanjenje broja zaposlenih, kojih u svim kompanijama Telekoma ima oko 13.000. Ovakva odluka je doneta u kabinetu premijera Aleksandra Vučića, koji smatra da cena u procesu privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne može biti jedino merilo za prodaju kompanije.

- Premijer smatra da onaj ko želi da kupi srpsku telekomunikacionu kompaniju mora da ponudi i prihvatljiv socijalni program za višak zaposlenih, kojih u Telekomu ima bar 30 odsto. Pored toga, prilikom odlučivanja o ponudama posebna pažnja biće posvećena i predloženim investicijama koje treba da doprinesu da Telekom ostane lider na tržištu. Zbog toga, ukoliko se i ove dve komponente ne uklope u ponuđenu cenu, Telekom se neće prodati. U tom slučaju država će pristupiti procesu restrukturiranja kompanije, koji podrazumeva i veliko smanjenje broja zaposlenih - kaže sagovornik „Blica” iz Nemanjine 11.

Da su saznanja „Blica” tačna, indirektno je potvrdio i ministar privrede Željko Sertić.

- Ako ne bude zadovoljavajuće ponude, Telekom će ući u proces ozbiljnog restrukturiranja. Taj proces podrazumeva i preispitivanje broja zaposlenih - rekao je za „Blic” Sertić.

On ipak smatra da treba sačekati otvaranje ponuda jer misli da se tek nakon toga može imati jasna slika o sudbini Telekoma.

- Dobar je signal da smo dobili šest ozbiljnih ponuda. Kako ćemo se mi kao vlada prema tome odnositi, zavisiće od mnogih elemenata koji su važni za budućnost Telekoma - rekao je Sertić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.