PKS: Do gradilišta u Nemačkoj preko portala eUsluge

Izvor: RTS, 20.Jul.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS: Do gradilišta u Nemačkoj preko portala eUsluge

Predstavnici domaćih građevinskih kompanija koji nameravaju da pošalju radnike na gradilišta u Nemačku, zahteve za detašman Privrednoj komori Srbije mogu da podnesu i elektronski preko portala eUsluge. 
Od početka godine izdato je skoro 500 saglasnosti za upućivanje zaposlenih iz Srbije na nemačka gradilišta, navodi se u saopštenju PKS.

Novi elektronski servis PKS, osim mogućnosti podnošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahteva elektronskim putem, obaveštava podnosioce mejlom ili SMS-om o svakoj promeni statusa predmeta (prijem, početak i završetak obrade, eventualno potrebna dodatna dokumentacija).
Kako bi se obezbedila sigurnost poslovanja, isključivo registrovani korisnici portala eUsluge mogu da elektronski podnesu zahtev i prateću dokumentaciju.
Registracija i korišćenje portala su besplatni.
Kako se navodi u saopštenju, odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za detašmansku 2016/2017. godinu je 2.770 radnika od čega je 1.080 radnika u sektoru građevinarstva.
Prosečno iskorišćenje kvote Srbije od 1. oktobra 2016. godine je 2.026 zaposlenih ili 73 odsto, što je sedam procenata više nego u prošloj detašmanskoj godini.
Za učešće u raspodeli utvrđenog maksimalnog broja detaširanih radnika može da se prijavi privredni subjekt čije je sedište u Srbiji, registrovan je za obavljanje delatnosti za koje se raspoređuje kontingent zaposlenih i ima registrovano predstavništvo/poslovnu jedinicu u SR Nemačkoj ili je u fazi otvaranja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski građevinci u Nemačku preko "eUsluga"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017

Predstavnici domaćih građevinskih kompanija koji nameravaju da pošalju radnike na gradilišta u Nemačku zahteve za detašman Privrednoj komori Srbije mogu da podnesu i elektronski preko portala eUsluge...Kako se navodi u saopštenju PKS od početka godine izdato je skoro 500 Saglasnosti za upućivanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.