PIO Fond: Svi će dobiti potvrde

Izvor: B92, 03.Feb.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO Fond: Svi će dobiti potvrde

Beograd -- Svi penzioneri javnih preduzeća u narednih šest meseci dobiće potvrde o radnom stažu, potrebne za upis akcija, kažu u PIO fondu.

Prilikom prijavljivanja za dobijanje potvde potrebno je priložiti samo ličnu kartu na uvid

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) poručio da zbog toga nemaju razloga da čekaju u redu za njihovo izdavanje. Izdavanje potvrda o radnom stažu penzionera javnih preduzeća stvorilo je dodatne gužve u Službi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fonda PIO u beogradskoj Nemanjinoj ulici. Na šalterima se tim povodom dnevno pojavi od 400 do 700 penzionera, pa se u redu čeka oko 30 minuta.

Kako je agenciji Beta rekla zamenik direktora sektora za odnose sa javnošću Fonda PIO Vesna Vićentijević, penzioneri Telekoma, PTT-a i Galenike, iako bi trebalo da krenu sa prijavljem tek od 31. marta već sada dolaze na šaltere. Ipak, njima se izlazi u susret, pa im se potvrde izdaju pre planiranog roka.

"Izdavanje potvrde o random stažu penzionera javnih preduzeća besplatno je. Penzionere podsećamo da po potvrdu, osim u službu fonda u Nemanjinoj ulici, mogu doći i u novobeogradsku filijalu u Bulevaru umetnosti", kazala je Vićentijevićeva.

Dok se u Službi Fonda PIO u Njemanjinoj ulici čeka na red za izdavanje potvrde, filijali fonda u Bulevaru umetnosti za prvih pet dana prijavljivanja javilo se svaga oko 50 penzionera javnih preduzeća.

Prilikom prijavljivanja za dobijanje potvde potrebno je priložiti samo ličnu kartu na uvid.

Radi upisivanja akcija Fond PIO će penzionerima javnih preduzeća, uz potvrdu o radnom stažu izdati i overenu fotokopiju radne knjižice i ta usluga je besplatna.

Za penzionere JAT-a, Naftne industrije Srbije, Transnafte i Srbijagasa, prijavljivanje za izdavanje potvrda o stažu je predviđeno do 31. marta. Bivši radnici Galenike, Telekoma i PTT-a, trebalo bi da se prijavljuju od 31. marta do 31. maja.

Za penzionere Aerodroma, Elektroprivrede Srbije, Elektro mreže Srbije, preduzeća za podzemnu eksplataciju Resavica, kao i preduzeća Kopovi Kosova, Termoelektrane Kosovo i Elektro Kosmet prijavljivanje traje od 31. maja do 31. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.