Otkriveno najveće gasno polje na svetu!

Izvor: B92, 31.Avg.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno najveće gasno polje na svetu!

Italijanski energetski gigant ENI otkrio je najveće polje prirodnog gasa na Sredozemnom moru u teritorijalnim vodama Egipta.

To polje bi moglo da predstavlja potencijal od 850 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, na površini od 100 kvadratnih kilometara, saopštila je ta kompanija na pres konferenciji u Kairu.

To bi zadovoljilo potrebe Egipta tokom narednih decenija, preneo je britanski javni servis Bi-Bi-Si.

To je najveće otkriće gasa ikada u Egiptu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na Sredozemnom moru, istakli su iz ENI-ja, ocenivši da bi to moglo da bude i jedno od najvećih rezervoara prirodnog gasa u svetu.

Ministarstvo energetike Egipta potvrdilo je to otkriće na dubini od 1.450 metara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno najveće polje gasa u svetu

Izvor: Mondo, 31.Avg.2015

Italijanski energetski gigant ENI otkrio je najveće polje prirodnog gasa na Sredozemnom moru u teritorijalnim vodama Egipta, saopštila je ta kompanija na pres konferenciji u Kairu...Foto: iStock/Getty Images..To polje bi moglo da predstavlja potencijal od 850 milijardi kubnih metara prirodnog gasa,...

Nastavak na Mondo...

Otkriveno najveće gasno polje na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2015

Italijanski energetski gigant ENI otkrio je najveće polje prirodnog gasa na Sredozemnom moru u teritorijalnim vodama Egipta...To polje bi moglo da predstavlja potencijal od 850 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, na površini od 100 kvadratnih kilometara, saopštila je ta kompanija na pres konferenciji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.