Osnovica za uplatu penzijskih doprinosa veća za 4,9 odsto

Izvor: Blic, 31.Jan.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovica za uplatu penzijskih doprinosa veća za 4,9 odsto

Osnovica za doprinos penzijskog osiguranja koje građani sami uplaćuju u februaru, martu i aprilu biće veća za 4,9 odsto zbog usklađivanja sa kretanjem zarada, saopštio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Gradjani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju.

Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje propisano je da najniža osnovica iznosi 35 odsto prosečne republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zarade iz prethodnog tromesečja, što je 17.571 dinara, a najviša pet prosečnih plata, odnosno 251.020 dinara.

Doprinos za penzijsko-invalidsko osiguranje je 22 odsto, što znači da će se mesečni izdatak za te namene kretati od 3.865 do 55.224 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.