Ogromna većina migranata voli Njemačku

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jun.2016, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogromna većina migranata voli Njemačku

BERLIN - Stanovnici Njemačke migrantskog porijekla vole tu državu jednako kao i “čistokrvni“ Nijemci, pokazale su studije koje je predstavila povjerenica za migracijska pitanja njemačke vlade Aydan Ozoguz.

Studije su produkt suradnje njemačke Fondacije za integraciju i migraciju i berlinskog Instituta za proučavanje integracije i migracije. U studijama se navodi da je 82 posto ispitanih Nijemaca migrantskog porijekla na pitanje “volite li Njemačku?“, odgovorilo potvrdno. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << S druge strane, 86,5 posto ispitanih “čistokrvnih Nijemaca“ je također navelo da voli tu zemlju. Ispitano je ukupno 13.650 ljudi.

Studije su pokazale da ljudi koji dobro znaju njemački jezik, imaju državljanstvo i stalno radno mjesto, više vole Njemačku nego oni koji to nemaju.

Navedeno je da je manje bitno gdje je netko rođen.

Ranije je objavljeno da je broj nasilnih kaznenih djela koje su u Njemačkoj tokom prošle godine počinili ekstremni desničari porastao više od 40 posto u odnosu na prethodnu godinu.

U godišnjem izvještaju Njemačke obavještajne agencije se navodi da je tokom 2015. zabilježeno 1.408 kaznenih djela sa elementima nasilja koje su počinili desničari, prema 990 iz 2014. godine.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je u utorak izjavio da su prošle godine mete napada ekstremnih desničara posebno bili tražioci azila.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.