Odlični rezultati za Novartis

Izvor: B92, 24.Apr.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični rezultati za Novartis

Švajcarski farmaceutski gigant Novartis u prvom kvartalu 2014. ostvario je stabilan neto profit u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Taj iznos bio je od 3,21 milijardu dolara (2,83 milijarde franaka).

Prihodi od prodaje povećani su jedan odsto, na 14,02 milijarde dolara, preneo je švajcarski list 24 sata.

Devizni kursevi imali su negavitni uticaj na prihode (-2,0 odsto), naročito zbog slabosti japanskog jena i pada vrednosti valuta nekih zemalja u razvoju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na operativnom nivou, profit je porastao 22 odsto zahvaljujući vanrednom prihodu od prodaje centra za dijagnostiku i transfuziju španskoj kompaniji Grifols za 1,7 milijardi dolara.

Generalni direktor Novartisa, Džo Jimenez, izjavio je novinarima da je njegova kompanija imala odličan kvartalni rezultat, da su sve divizije ostvarile rast, kao i da je zabeležen veliki napredak u inovacijama.

Kompanija je potvrdila svoje prognoze za 2014, očekujući jednocifreni rast prihoda (van valutnog efekta).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odlični kvartalni rezultati za Novartis

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2014, 07:46

BERN, Švajcarski farmaceutski gigant Novartis u prvom kvartalu 2014. ostvario je stabilan neto profit u odnosu na isti period prošle godine, u iznosu od 3,21 milijardu dolara (2,83 milijarde franaka). ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.