Obustaviti izdavanje mjesečnih karata za prevoz učenika

Izvor: Capital.ba, 12.Apr.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustaviti izdavanje mjesečnih karata za prevoz učenika

BANJALUKA, Izvršni odbor Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske zaključio je da se obustavi izdavanje mjesečnih karata bez naplate za prevoz učenika osnovnih škola i radnika za maj, ukoliko resorno ministarstvo do 25. aprila ne izmiri obaveze po osnovu dostavljenih faktura prevoznika za ove namjene. Iz Privredne komore Republike Srpske saopšteno je da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naknadu prevoznicima nije platilo od 1. oktobra prošle godine, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << to je, kako navode, dodatno zakomplikovalo tešku materijalnu situaciju u kojoj posluju prevoznici. „Izostanak isplate naknade za prevoz učenika osnovnih škola i radnika značajno utiče na poslovanje društava u grani saobraćaja i veza, tako što izaziva probleme u funkcionisanju i poslovanju ovih privrednih društava, a kod pojedinih malih privrednih subjekata može da dovede i do gašenja društva“, navode iz Privredne komore Republike Srpske. U saopštenju se dodaje da višemjesečni zahtjevi, apeli i urgencije prevoznika, koji traju od decembra 2015. godine do danas, da se izmiri bar dio duga, nisu naišli na razumijevanje, iako su prevoznici svoj dio obaveze ispunili u potpunosti, odnosno obezbijedili su uslugu prevoza redovno i bez zastoja. Članovi Izvršnog odbora Udruženja saobraćaja i veza i prevoznici putnika Republike Srpske očekuju da će nadležni organi izmiriti svoje obaveze, te da neće morati da pristupe realizaciji donesenih zaključaka. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nagomilani dugovi ugrozili prevoz đaka u RS

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2016

BANJALUKA - Prevoznici iz RS odlučili su da obustave izdavanje majskih mjesečnih karata bez naplate za učenike osnovnih škola i radnike, ako resorno ministarstvo ne uplati novac koji im duguje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.