Novosadske harmonike na tronu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadske harmonike na tronu

Na četrdesetom Evropskom takmičenju solista, kamernih sastava i orkestara harmonika koje je održano od 22-25. aprila 2015. godine u Puli, Republika Hrvatska, izvođači iz Novog Sada su ponovo na tronu.

Orkestar harmonika Akademskog kulturno - umetničkog društva "Sonja Marinković" pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića osvojio je Prvo mesto sa 99,57 bodova te potvrdio primat u Evropi stican još od 1951. godine, od samog osnivanja.

Orkestar je izveo dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Foure: Pavane, Ginastere: Tri igre iz baleta " Estancia " i Sinfonietu novosadskog kompozitora Rudolfa Bručija te izazvao gromoglasan aplauz publike i žirija koji je svojom ocenom to i potvrdio.

Tri kamerna sastava iz Novog Sada koja su učestvovala u B kategoriji pobrali su jednu prvu i dve druge nagrade te i u toj kategoriji izdvojili naše izvođače na čelo kolone.

Solisti Nedeljko Banjanin (97,06) i Marija Turšijan (90,50) u kategoriji D, Vera Dražić (94,40) i Marija Antunović (92,15) u kategoriji E kao i Marko Trivunović (92,33) u kategoriji F, svi koji su došli na ovo takmičenje su osvojili prve nagrade, Nedeljko i Vera prvo/prvo mesto.

Novosadski predstavnici na ovom takmičenju, nakon završnog koncerta za sve učesnike, a u pobedničkoj atmosferi kreću večeras prema svom gradu i njihov dolazak se očekuje u nedelju u prepodnevnim satima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.