Novi vlasnik Modiane najavljuje širenje u regiji

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Okt.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik Modiane najavljuje širenje u regiji

LJUBLJANA - Postupak prodaje Mercatorovog lanca muške i ženske odjeće Modiana novom strateškom partneru, tvrtki Montecristo SL, u petak je službeno završen.

Novi vlasnik je preuzeo sve zaposlenike Modiane, a ugovor s Mercatorom također uključuje preuzimanje aktivnosti na svim lokacijama i kupnju osnovnih sredstava.

Među poslovnim prioritetima novog vlasnika je modernizacija poslovanja, predviđena je djelomična obnova i dopuna robnih marki te razvoj vlastite >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << robne marke, čija će cijena biti prilagođena potrebama modernog kupca.

Goran Kristan, direktor Montecristo SL, najavio je da su njegovi planovi ambiciozni, razvojno orijentirani i otvaraju nove mogućnosti u području trgovine tekstilnim proizvodima.

"Vjerujem da Modiana veliki potencijal na postojećim lokacijama, a još veći širenjem u strateške trgovačke centre u regiji. Osnovni cilj je, naravno, da zadržimo trenutne kupce Modiane, uz obnovu i proširenje robnih marki, ali mi također ciljamo na nove segmente kupaca. Naš interes je, dakle, dugoročni razvoj mreže trgovina, zaposlenika i robnih marki prilagođenih ciljnim kupcima. "

Suvlasnici tvrtke Montecristo su Goran Kristan i kompanija Emkay Investments iz Hong Konga. Modiana u Sloveniji ima 47 trgovina, u Hrvatskoj 22, a u BiH i Srbiji po 13.

Izlaskom Modiane iz portfelja Agrokora završena je prodaja segmenata dobivenih preuzimanjem Mercatora koji se nisu uklapali u poslovne planove koncerna. Prva je prodana Pekarna Grosuplje lokalnoj slovenskoj tvrtki iz branše Don Donu. Potom je Franck preuzeo Santanu i Loku, dva brenda kafe koje je nastavio proizvoditi u pogonima Mercator EMBA, a nedavno je zaključen i postupak prodaje Intersporta poljskom privatnom investicijskom fondu Enterprise VII .

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.