Novi trijumf Dortmunda,pobeda Bajera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trijumf Dortmunda,pobeda Bajera

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas na gostovanju Hanover sa 3:1 (1:1) u utakmici 26. kola i ostali u igri za plasman u neko od evropskih takmičenja sledeće sezone.

Ekipa Jirgena Klopa vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Juventusa (3:0) u osmini finala Lige šampiona.

Dortmund je i pored igrača više strepeo za pobedu, ali je na kraju uspeo u svojoj nameri.

Junak "milionera" bio je Pjer-Emerik Obamejang koji je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva pogotka, a u strelce se upisao i Šinđi Kagava.

Oba gola za domaćina postigao je Lars Stindl.

Štutgart je na svom terenu pobedio Ajntraht iz Frankfurta rezultatom 3:1, baš kao i Frajburg, koji je bio bolji od Augzburg sa 2:0.

Bajer u derbiju Bundeslige savladao Šalke

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su večeras na gostujućem terenu ekipu Šalkea sa 1:0 u jednom od derbija 26. kola nemačke Bundeslige.

Jedini gol na meču postigao je Karim Belarabi u 35. minutu.

Simon Rofles je lepo pronašao Belarabija u šesnaestercu, kojem nije bio problem da iz neposredne blizine, iskosa sa leve strane, savlada nemoćnog golmana Šalkea.

Bajer se ovom pobedom "popeo" na treće mesto na tabeli Bundeslige i ima 45 bodova, bod manje od četvoroplasirane Borusije iz Menhengladbaha koja sutra igra protiv Bajerna iz Minhena. Šalke je i dalje peti na tabeli sa 39 osvojenih bodova.

Rezultati i strelci:

Keln - Verder 1:1 (Leman 88. penal - Selke 27)

Frajburg - Augzburg 2:0 (Šmid 71, Petersen 84)

Hanover - Borusija Dortmund 2:3 (Stindl 31, 82 - Obamejang 19, 61, Kagava 57)

Paderborn - Hofenhajm 0:0

Štutgart - Ajntraht 3:1 (Gincek 64, 66, Maksim 80 - Seferovic 51)

Šalke - Bajer Leverkuzen 0:1

Nedelja:

Majnc - Volfzburg (15.30)

Bajern - Borusija Menhengladbah (17.30)

Odigrano juče:

Hamburger - Herta 0:1 (0:0)

Tabela: Bajern Minhen 64 boda, Volfsburg 53, Bajer 45, Borusija Menhengladbah 44, Šalke 39, Augsburg 38, Hofenhajm 36, Frankfurt 34, Verder 33, Dortmund 30, itd.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bor još jednom poražen od Timoka

Izvor: Bor030.net, 21.Mar.2015

Fudbaleri zaječarskog “Timoka” pobedili su danas na “Kraljevici” tim fudbalskog kluba “Bor” rezultatom 1:0 (0:0) u derbiju Srpske lige “Istok”...Borani su još jednom poraženi u “Timočkom derbiju”. Kao i u jesenjem delu sezone zaječarska ekipu bila je bolja za jedan pogodak,...

Nastavak na Bor030.net...

Borusija nastavila niz, pobede Frajburga i Štutgar

Izvor: Akter, 21.Mar.2015

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas u gostima ekipu Hanovera sa 3:2, dok su Keln i Verder odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama 26. kola Bundeslige...Frajburg je kod kuće savladao Augsburg sa 2:0, štutgart je pobedio Ajntraht sa sa 3:1, dok na meču Paderborna i Hofenhajma nije bilo golova...Borusija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.