Novi Sad: Protest zbog RTV Vojvodine, zatražene ostavke UO

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Protest zbog RTV Vojvodine, zatražene ostavke UO

NOVI SAD - Protest pod nazivom "Podrži RTV" održan je danas ispred Studija "M" Radio Novog Sada, a sa tog protesta su zatražene neopozive ostavke kompletnog sastava Upravnog odbora Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine i poništavanje svih odluka koje je doneo aktuelni UO.

Iako najavljen kao građanski protest, skupu su prisustvovali funkcioneri pojedinih političkih stranaka, među kojima i predsednik DS Bojan Pajtić, predsednik SDS Boris Tadić, predsednik pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odbora DS Miroslav Vasin i drugi.

Protestu su prisustvovali i predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) kao i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija.

Na početku skupa prisutnima su deljene majice bele boje sa natpisom na prednjoj strani "Ne dam RTV", dok je na zadnjoj strani majice bio natpis "Podrži RTV".

Skupu se obratilo nekoliko novinara RTV, a pročitani su i zahtevi koji su upućeni sa tog skupa, a osim ostavke kompletnog sastava UO, zatraženo je od Skupštine Republike Srbije da "u skladu sa zakonom izabere nove članove REM, kako bi to telo moglo da radi u punom sastavu i legitimno odlučuje o izboru novih članova upravnih odbora javnih servisa".

Zahtevano je i da se UO RTV izabere kroz "transparentan i zakonit proces" te da imena svih kandidata budu javno dostupna.

Među zahtevima sa tog skupa je i onaj u kom se od međunarodne zajednice traži da se odredi prema zbivanjima u javnom servisu Vojvodine.

Foto: Tanjug

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.