Nove beleške povećale strah, pada i EUR

Izvor: B92, 17.Avg.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove beleške povećale strah, pada i EUR

Frankfurt -- Zvaničnici Evropske centralne banke (ECB) i dalje su zabrinuti zbog niske inflacije uprkos napretku privrede,

To pokazuju objavljene beleške s poslednjeg sastanka u ECB.

Izveštaj sa sastanka 20. jula pokazuje da su zvaničnici nadležni za referentnu kamatu primetili preteranu agresivnost investiora u razmišljanju da će ECB uskoro smanjiti svoj program podsticaja.

U beleškama sa sastanka navodi se da je postignut širok dogovor da je potrebno održati stabilnu monetarnu politiku.

Evro je pao posle objavljivanja izveštaja pošto su neki investitori procenili da postoji veći oprez oko stezanja monetarne politike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ECB i dalje zabrinuta zbog niske inflacije

Izvor: Blic, 17.Avg.2017

Kreatori monetarne politike Evropske centralne banke (ECB) i dalje su zabrinuti zbog toga što je inflacija u 19-članoj evrozoni preniska, uprkos poboljšanju ekonomije, a brine ih i jačanje zajedničke valute evra, pokazuje zapisnik sa poslednjeg sastanka te finansijske institucije...Zapisnik sa sastanka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.