Noćas evakuisano 30 osoba u Gornjoj Vranjskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćas evakuisano 30 osoba u Gornjoj Vranjskoj

U Gornjoj Vranjskoj kod Šapca zbog manjeg izlivanja reke Dumače tokom noći evakuisano je 30 osoba, od kojih 23 odrasle i sedmoro dece i u toku je njihovo zbrinjavanje, rečeno je na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije u Šapcu.

Oni su trenutno u prostorijama doma, a kako je naveo direktor Centra za socijalni rad Milan Vasić, obezbeđeni su dušeci, ćebad, voda i hrana, objavljeno je na sajtu opštine.

"U toku je njihovo dalje zbrinjavanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravimo plan za vikend", dodao je Vasić.

Inače, nivo Cerskog obodnog kanala je u opadanju, prati se nivo reke Dobrave koja može biti pretnja, crpne stanice rade punim kapacitetom, a vodostaj Save kod Šapca je 425 centimetara, rečeno je na sednici Štaba.

Prema rečima rukovodioca grupe Odeljenja komunalne policije Aleksandra Mićića, stanje u gradu je redovno, a sve gradske službe angažovane su u svojim sektorima.

"Imali smo nekoliko prijava u Majuru, Mišaru i Jevremovcu. Bili smo na terenu, stanje nije alarmantno, ali ćemo intervenisati zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade i pomoći građanima tamo gde se kanalizacija izlila i ima vode u dvorištima, da je sa pumpama izvučemo", rekao je Mićić.

Centar za prijem informacija u Gradskoj upravi dostupan je za pozive građana 24 sata dnevno, dok su dežurstva gradskih poverenika i šefova mesnih kancelarija organizovana u dve smene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šabac: Dobar znak, opada nivo Dobrave

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Večeras je zabeleženo prvo opadanje nivoa reke Dobrave, što je dobar znak ali to ne znači da će takav trend biti nastavljen. Stanje na Cerskom obodnom kanalu je stabilno i sve crpne stanice su u pogonu. U Domu kulture u Gornjoj Vranjskoj smeštene su 33 evakuisane osobe, a škola u Oridu spremna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.