Nisam čula Vučića da hoće Beka

Izvor: B92, 21.Sep.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam čula Vučića da hoće Beka

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da nema informaciju da bi Milan Beko mogao biti naslednik direktora "Železnice Srbije" Dragoljuba Simonovića.

Mihajlovićeva je rekla da o Beku nije bilo reči na Kadrovskoj komisiji Vlade, kojoj ona predsedava, niti je takva informacija dolazila od Vlade.

Ona kaže da ne utiče na to ko će se prijaviti na konkurs.

"Nekoliko puta sam rekla svoj stav uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi s direktorima, pa i kada ste pominjali Beka. Rekla sam samo jednu stvar - "Železnice", pogotovo u situaciji u kojoj se nalaze i koja je vrlo teška, ali i svako drugo preduzeće, mora da dobije coveka koji je spreman da radi, ko nije kompromitovan u bilo kom smislu te reči. To su ogromni sistemi kojima su potrebni direktori koji su dobri menadžeri i u koje ljudi iz tih sistema mogu imati poverenje", rekla je ona.

Na novinarsku konstataciju da premijer Aleksandar Vučić misli da je Beko taj čovek koji bi bio dobar za "Železnice", Mihajlovićeva je rekla da joj nije poznato da on to misli "niti sam čula da je tako rekao jednog jedinog trenutka".

Na pitanje da li je o tome razgovarala s Vučićem, Mihajlovićeva je rekla da premijer hoće rezultate i efikasna javna preduzeća.

"On je bio vrlo jasan, razgovarao je s privrednicima ali on tada nije rekao ono što su mediji izgleda hteli da čuju. Ali, kako da vam kažem, kao kad smo pričali o energetici, za mene je nebitno da li se neko zove Antić, ili da je on Beko... To preduzeće mora da dobije dobrog direktora koji nije kompromitovan. To je najvaznije za bilo koje preduzeće, naročito kada su u pitanju javna preduzeća", istakla je ministarka i dodala da trenutno samo u "Železnicama" imamo u realizaciji projekte u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Nije bilo reči o izboru Beka za direktora Železnice Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2014

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da nema informaciju da bi Milan Beko mogao biti naslednik direktora "Železnice Srbije" Dragoljuba Simonovića...Mihajlovićeva je rekla da o Beku nije bilo reči na Kadrovskoj komisiji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.