Ni drugi put niko neće bivšeg giganta

Izvor: B92, 28.Avg.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni drugi put niko neće bivšeg giganta

Agencija za privatizaciju objavila je da nije uspeo poziv za privatizaciju građevinskog preduzeća Mostogradnja iz Beograda, jer nije bilo zainteresovanih.

Kako se navodi na sajtu te agencije, u predviđenom roku nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem za većinsko vlasništvo u Mostogradnji.

Podaja paketa od 53,6 odsto akcija Mostogradnje je oglašena krajem maja po početnoj ceni od 1,56 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Akcije su u vlasništvu Republike Srbije, Akcionarskog fonda i PIO fonda.

Taj javni poziv je nekoliko puta menjan zvog produženja rokova, a poslednji put je, nakon nove procene vrednosti kapitala, početna cena višestruko povećana, na 8,75 miliona evra

Država je svoje vlasništo u Mostogradnji pokušala da proda i ranije, ali je tender 2009. godine propao jer nije bilo zaintersovanih kupaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.