Nemci ukidaju dozvole za Hrvate?

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci ukidaju dozvole za Hrvate?

Nemačka će 1. jula ove godine ukinuti radne dozvole za građane Hrvatske, prenose regionalni mediji.

Kako se navodi, to je u nezvaničnom razgovoru za Croexpress.eu. rekao zastupnik nemačkog Bundestaga iz redova Hrišćansko-demokratske unije, Klaus Peter Vilš.

Vilš je navodno potvrdio da je politička odluka donesena i da se čeka da prođe parlamentarnu proceduru u koju će biti upućena pod brojem 242. Odluka o ukidanju, tvrdi on, biće donesena u junu, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Croexpress.eu.

Kako navode, Nemačka je dužna da odluku o produženju ili ukidanju radnih dozvola za Hrvate donese do 30. juna 2015. Odluka tada može biti produženje ili ukidanje radnih dozvola na period od iduće tri godine do 1. jula 2018. godine.

Ako se, kako tvrdi Vilš, radne dozvole ukinu, ovaj datum za Hrvate će biti nevažan. Ako se pak dogodi da se radne dozvole ipak ne ukinu, do 30. juna 2018. moraće da se odluči da li će se ograničenje zapošljavanja produžiti za još dve godine (model 2 + 3 + 2), kao što je bilo u slučaju Rumunije i Bugarske .

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemci 1. jula ukidaju radne dozvole za Hrvate

Izvor: Mondo, 22.Maj.2015

Nemačka će u julu ove godine ukinuti radne dozvole za građane Hrvatske, izjavio je poslanik nemačkog Bundestaga iz redova Hrišćansko-demokratske unije Klaus Peter Vilš u nezvaničnom razgovoru za Kroekspres.eu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Vilš je potvrdio da je politička...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.