Nemci se šire u Srbiji, otvaraju nova radna mesta

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci se šire u Srbiji, otvaraju nova radna mesta

Beograd -- Nemačka kompanija "Pirate Technologies", najavila je da će proširiti svoje poslovanje na srpskom tržištu otvaranjem oko 30 radnih mesta.

"Pirate Technologies", baza za unapređenje softverskog sistema HolidayPirates grupacije, otvoriće radna mesta za visokokvalifikovane softverske inženjere do kraja 2017.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, tako će Beograd, uz centralu u Berlinu, postao glavna IT baza za HolidayPirates grupaciju koja se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u grupi najbrže rastućih turističkih kompanija u svetu.

Dodaje se da je za proširenje poslovanja u ovoj oblasti nemačka kompanija odabrala srpsko tržište zbog prepoznatljivog kvaliteta, odnosno znanja i stručnosti softverskih inženjera iz Srbije.

"Iz kancelarije u Beogradu će se razvijati softverska platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija i servira preko 50 miliona veb strana mesečno. Pirate Technologies koristi uglavnom LEMP stack, ali radi i sa egzotičnim programskim jezicima i tehnologijama, koje nisu uobičajene u Srbiji i to će biti dobra prilika za softverske inženjere da rade sa njima", ističe se u saopštenju.

HolidayPirates grupacija, kako se navodi, posluje u 11 zemalja širom sveta i prepoznatljiva je kao "kompanija 34 zemlje", pošto njeni zaposleni dolaze iz čak 34 države, a na srpskom tržištu Pirate Technologies posluje od decembra 2015.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.