Nemci prkose celoj zoni evra, novi uzlet

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci prkose celoj zoni evra, novi uzlet

Berlin -- Poverenje među investitorima u Nemačkoj je ubrzalo u januaru, suprotstavljajući se tako političkoj neizvesnosti širom evrozone.

Indeks poverenja investitora u Nemačkoj je u januaru porastao za 2,8 poena, na 16,6 poena, pokazali su objavljeni rezultati istraživanja ekonomskog instituta ZEW, a prenosi agencija Frans pres.

Analitičari koje je anktetirala kompanija Faktset predviđali su čak i snažniji rast, na 18,8 poena.

"Blagi rast je uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultat napretka u ekonomijama evrozone", navodi se u saopštenju direktora ZEW-a, Akima Vambaha.

Prošlonedeljni podaci su pokazali da je nemačka ekonomija porasla za 1,9 odsto u 2016. godini, što je najbrži tempo rasta od 2011. godine, podseća AFP, dodajući da su tako pozitivni podaci iznenadili ekonomiste.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.