Nema zainteresovanih za Luksol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema zainteresovanih za Luksol

Za kupovinu imovine zrenajninske Hemijske industrije "Luksol" u stečaju ponovo nije bilo zainteresovanih kupaca jer do danas, kada je bio i krajnji rok, niko od ponuđača nije dostavio ponudu.

Oglas o prodaji ove fabrike sa skoro 130 godina tradicije, javnim prikupljanjem ponuda raspisan je sredinom decembra 2014, a u njemu je naznačeno da su, takođe, sastavni deo imovine "Luksola" žig, licence i procedure za proizvodnju.

Vrednost imovine ponuđene na prodaju procenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na približno 570 miliona dinara ali ovaj iznos, kako je navedeno u oglasu, nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način opredeljujuća za ponuđača.

U oglasu o prodaji, trećoj po redu, bilo je navedeno i da on može da ponudi i iznos upola manji od procenjene vrednosti, ali tada odluka o prodaji može da se donese samo uz saglasnost poverilaca "Luksola".

U strukturi vlasništva većinski deo ima "Jugoremedija" od oko 74 odsto, dok je ostali deo u vlasništvu manjinskih akcionara.

Polovinom 2012. godine u cilju zaštite i održavanja funkcionalnosti imovine fabrika je izdata u zakup novosadskoj firmi "Luks hem" koja je nastavila proizvodnju kozmetičkih preparata i zaposlila tridesetak radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.