Ne dobacujte, šaljem poruku Ciprasu

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne dobacujte, šaljem poruku Ciprasu"

Ljutiti šef Evropske komisije Žan-Klod Junker napao je danas jednog evroposlanika, koji mu je prebacivao što gleda u telefon u sred parlamentarne debate.

Junker je na dobacivanje poslanika odbrusio da upravo šalje poruku grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu, javio je AFP.

"Prestanite sa tim brbljanjem da gledam u svoj mobilni telefon sve vreme. Dopisujem se sa grčkim premijerom“, odgovorio je vidno iritiran Junker na francuskom u Evropskom parlamentu u Strazburu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
„Ne znam da li ćete vi imati priliku da danas uradite to isto, ali ja to moram da uradim danas. Radim svoj posao, tako da prestanite to glupo ismevanje, za koje ne postoji razlog“, dodao je Junker.

Junkerovo dopisivanje sa Ciprasom pada samo nekoliko sati pre hitnog samita evrozone sazvanog posle odluke Grka na referendumu da ne prihvate zahteve kreditora za produžetak pomoći.

Bivšem premijeru Luksemburga Junkeru dobacivalo je nekoliko evroposlanika, uključujući članove evroskeptične UKIP.

Mesecima je Junker bio čovek za vezu sa levičarskim premijerom Ciprasom, ali posle serije kasnih večernjih sastanaka na kojima nije postignut nikakav dogovor o spasavanju, Junker je izjavio prošle nedelje da se oseća "izdanim" zbog raspisivanja referenduma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.