Nakon oštrog pada ubrzva prodaja stanova

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon oštrog pada ubrzva prodaja stanova

Prodaja novih stanova u SAD ubrzala je u oktobru nakon oštrog pada iz septembra, ukazujući na stabilizaciju tržišta, saopštilo je američko Ministarstvo trgovine

U saopštenju se navodi da je prodaja novih stanova prošlog meseca porasla 10,7 odsto na godišnjem nivou na 495.000, nakon pada od 12,9 odsto iz septembra, prenosi agencija AP.

Podaci o prodaji stanova tradicionalno su promenjivi iz meseca u mesec. Kupovina stanova je u oktobru skočila 135,5 odsto na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << severoistoku zemlje, dok je rast bio manje agresivan na srednjem zapadu i jugu. Kupovina je na zapadu blago smanjena.

Kupovina novih stanova je od početka godine skočila 15,7 odsto, zahvaljujući snažnom rastu zapošljavanja i niskim stopama na hipotekarne kredite.

Cene stanova u SAD su prošlog meseca pale 8,5 odsto na godišnjem nivou na 281.500 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.